Vypadá to, že město Cheb konečně našlo toho pravého správce pro největší koupaliště na Chebsku Dřenice. Spokojení jsou obyvatelé, město, ale i samotní správci SK Juventus Cheb. Další investicí by měla být 'nová' pláž.

Výběrové řízení na nového správce se dělalo letos na jaře, a koupaliště tak noví nájemci přebírali takzvaně za minutu dvanáct. I přesto se pustili do revitalizace hřišť a úprav celého areálu.

„Od místních občanů jsem zaznamenala kladné ohlasy. Často lidé zmiňují, že se úroveň plovárny zvedla," uvedla chebská místostarostka Daniela Seifertová s tím, že letos město do areálu investovalo 250 tisíc korun. „A v rozpočtovém výhledu na příští rok máme přichystanou stejnou částku." 

Za finance město koupilo šlapadla, loďky a další podobné prvky. „Příští rok bychom chtěli vyřešit nevyhovující vstup do vody," podotkla místostarostka s tím, že je třeba odbagrovat dosavadní pláž a zapískovat místo kvalitním pískem.

„Pokud by nám prostředky stačily nebo se našly další v rozpočtu, chtěli bychom řešit i odvodnění hřiště pro plážový fotbal," doplnila místostarostka. Tyto práce by pak měly být hotové do začátku sezony.

Dobrou letošní návštěvnost potvrdil také Zbyněk Cajthaml, předseda SK Juventus Cheb. Právě tento klub má Dřenici v pronájmu.

„Sezóna byla opravdu výborná, návštěvnost se den ode dne zvyšovala," řekl. Podle jeho slov tomu pomohlo také nízké půjčovné za loďky a šlapadla a další prvky.

Klub zaplatí za rok, respektive sezonu, nájemné 85 tisíc korun. Město do koupaliště investovalo 250 tisíc korun, které mělo původně přichystané na provoz areálu.