Hovoří se o něm jako o sídlišti, které se hemží nepřizpůsobivými občany. Zlatý vrch v Chebu se kvůli ´štěbetání´ chebských občanů proměnil nejen v realitní peklo, ale také na lokalitu, kterou vyhledává na Chebsku velmi málo lidí. Je tomu ale skutečně tak? Podle devětačtyřicetileté obyvatelky Zlatého vrchu je na sídlišti větší problém s parkováním nežli s nepřizpůsobivými občany.

„Zatím se mi nestalo, abych šla třeba k večeru domů a někdo na mě pořvával nevhodná slova nebo tak podobně," řekla obyvatelka sídliště Zlatý vrch v Chebu. „Samozřejmě že mi to vadí, že kvůli možná uměle vytvořené pověsti naše byty ztrácejí hodnotu. Lidi tvrdí, že hlavně na Zlatý vrch se přistěhovali nepřizpůsobiví občané z Wolkerovy ulice. Já si ale myslím, že je to problém celého Chebu, nejen tohoto sídliště. Revitalizace Zlatému vrchu rozhodně pomohla, přibyla parkovací místa a podobně. Jedno z toho, co nám tady ještě chybí, je nějaký větší obchod s potravinami a hřiště pro teenagery," dodala.

Odlišného názoru je dvacetiletá Jana, která na Zlatém vrchu také bydlí. Oproti devětačtyřicetileté občance se s Romy v domě, ve kterém bydlí, nemůže smířit.

„Hlavní problém vidím v jejich nevychovanosti," řekla Jana. „Je to prostě jiná mentalita, která není schopná žít po boku slušných lidí. Celé večery tady posloucháme s rodinou jejich velmi hlasitou mluvu, což je velmi nepříjemné. To nemluvím o tom, co si jsou schopni dovolit, když jdu náhodou sama domů," vysvětlila. Podle makléřky Boženy Lakomé z chebské realitní kanceláře Reala Lakomá je Zlatý vrch skutečně nejméně vyhledávanou lokalitou pro bydlení. „Ceny nemovitostí zde mají velmi nízkou hodnotu," řekla makléřka. „Nedokážu přesně říct, co za to může. Je všeobecně známé, že se na tomto sídlišti špatně parkuje a že tam bydlí nepřizpůsobiví občané. Zdali je to ten problém, ale nemohu říct. Pronajímat byty na Zlatém vrchu se nám příliš nevyplatilo, protože často nájemníci neplatili činži. Proto se spíš jako realitní kancelář zaměřujeme na prodej bytů v této lokalitě," dodala.