Vyběhnout si na Silvestra na Maria Loreto? Proč ne? Také letos se koná Silvestrovský běh a zváni jsou také chodci nebo cyklisté.

„Silvestrovský běh s Rozběhnito.cz 2015 nabízí běžcům i dalším sportovcům jedinečnou možnost, předběhnout o den své novoroční předsevzetí," řekl Michal Ouřada Rozběhnito.cz, které tento happeningový běh pořádá.

Čtrnáctikilometrová trasa běhu je rozdělena na dvě poloviny. „Poběží se od areálu Lokomotiva, kde se běžci sejdou přibližně v deset hodin a startovní výstřel je naplánován na 10.15 hodin. Cíl první poloviny je na Maria Loreto, kde bude připraveno bohaté občerstvení," popsal Michal Ouřada. „V tomto místě se může zaregistrovaný účastník rozhodnout, zdali zdolá běh i zpět a nebo zvolí možnost silvestrovského taxíku, který bude zdarma svážet k areálu Lokomotiva."

Také letos organizátoři očekávají hojnou účast. Těsně před uzavírkou registrací bylo přihlášeno už 160 sportovců. Online registrace sice už skončila, zájemci se ale mohou hlásit i na místě. Možnost bude i před startem a to od 9.15 do 10 hodin.