Poslední takovou skládku vyšetřují chebští městští strážníci. Jeden ze čtenářů Chebského deníku u ní našel staré stvrzenky a paragony se jmény. Indicie nasvědčují, že zde nepořádek odložil vietnamský občan.

Skládka se nachází u odbočky na 'Stein' na silnici mezi Chebem a Libou. Čtenář Evžen Köstler u ní našel dokonce paragony se jmény.

Za předpokladu, že by účtenky opravdu skrývaly možného pachatele a viníka, byl by jím jistý Hai Tran Trong se sídlem Žižkova 14, Cheb což je bývalá prodejna tabáku a mobilů. Na této adrese však už provozovna nefunguje.

Město Cheb řeší černé skládky takřka neustále. To potvrdila také mluvčí Martina Kuželová. „Skládka u silnice na Libou nám byla nahlášena a nachází se na pozemku Správy a údržby silnic. Po vlastníkovi pozemku tradičně žádáme rychlou nápravu. Ročně vyjde úklid černých skládek asi na čtyři miliony korun," potvrdila.

Původce černých skládek na Chebsku se podařilo vloni identifikovat ve dvou případech. Jeden potom zaplatil náklady na odstranění ve výši 10 tisíc korun, druhý odstranil odpad vyhozený do příkopu u silnice a zaplatil pokutu 500 korun. Městská policie vloni v blokovém řízení řešila dva původce skládky, letos již několik domluvou a úklidem.

Také Ašany černé skládky trápí. Ty se nejčastěji vyskytují u nádob na separovaný odpad. „V roce 2012 vydalo město Aš na úklid černých skládek 721 tisíc korun. V letošním roce to bylo už 124 tisíc," upřesnil.

V roce 2012 byl podán pouze jeden podnět na fyzickou osobu k přestupkovému řízení, v letošním roce doposud žádný takový případ Ašští neřešili.

V roce 2013 řešila mariánskolázeňská městská policie už tři případy černých skládek. Pokuta však nebyla uložena žádná, jelikož se nepodařilo zjistit původce skládek.