Den se 112 se konal za účasti policie, hasičů a záchranářů na chebské 3. základní škole na Zlatém Vrchu. Učitelé si tuto akci připravili, aby se děti dozvěděly, co musejí udělat například při požáru. Žáci byli akcí nadšeni.

„Napadlo nás uspořádat tuto akci, protože jsme měli pocit, že ne všechny děti mají vědomosti, které by se jim hodily, protože se v denním životě setkávají například s dopravními nehodami a podobně," sdělila k akci učitelka Mirka Špalková. „Takže jsme do naší školy pozvali hasiče, rychlou záchrannou službu, městskou policii a státní policii.

Dokonce tu máme i lanové centrum, kde si děti cvičí obratnost," informovala.

Mimo jiné si mohli školáci projít několik stanovišť, kde se seznamovali například s tím, jak správně mají poskytnout první pomoc raněným. „Dozvěděli se i to, jak se zachovat v nezvyklé situaci a v dalších situacích, se kterými se mohou ve svém životě setkat," podotkla Mirka Špalková.

Žákům se akce velmi líbila. „Velmi mě zaujalo, že když hoří, mám si navlhčit nějakou látku a přes ni dýchat, abych nevdechovala kouř," usmála se Markéta Elizeusová z Chebu.

Žáci se zúčastnili i překážkové dráhy, procvičovali si vybavení lékárničky. „Navíc tu měli všichni školáci možnost spatřit cvičené psy. Celý den byl zakončený vystoupením zásahové pořádkové jednotky," dodala učitelka Špalková.