Renovaci vnitřku smuteční síně v Aši dokončili v minulých dnech pověření pracovníci. Oprava vyšla na téměř tři miliony korun. Mimo jiné se vylepšilo i sociální zařízení.

„Opravu vnitřních prostor síně dokončila společnost Ašské služby," uvedl mluvčí ašské radnice Milan Vrbata. Po několika měsících, kdy se nedaly v místnosti pořádat pohřební obřady, začal areál opět sloužit lidem z Aše.

„Práce byly zahájeny loni před zimou a zahrnuty do nich byly kompletní práce na interiéru rozlučkové místnosti, šatnách zaměstnanců, kanceláři správce hřbitova, sociálním zařízení a skladu materiálu," vyjmenoval mluvčí.

Stavebníci si museli při opravě poradit například s velkou vlhkostí.

„Ta byla na místě z důvodu špatně odizolovaného obvodového zdiva a protože téměř žádná zeď na této stavbě není rovná," podotkl Milan Vrbata s tím, že celkové náklady dosáhly 2,5 milionu korun.

V budově byla také vyměněna veškerá elektroinstalace. Rozlučková síň je nově temperována topnými panely a ozvučena, přibylo také elektronické zabezpečovací zařízení. Nyní se chystá radnice ještě na opravu venkovní fasády. „Je dobře, že teď vnitřek smuteční síně vypadá k světu," řekl Jiří Krátký z Aše.(