Hrůzné obavy rodičů z Hazlova se naplnily. Kosti, které na dětském hřišti u místní mateřské školy v polovině října nalezli povalovat se v čerstvě navezené směsici písku a zeminy, byly totiž lidské.

„Soudní znalec policii potvrdil, že se jedná o kosterní ostatky člověka ve věku padesáti až sedmdesáti let," uvedl policejní mluvčí Pavel Valenta. „Policie případ na základě výsledků této expertizy předá ke správnímu řízení na příslušný úřad. Jedná se o podezření z porušení zákona o pohřebnictví," upřesnil.

Faktem, který potvrdil soudní znalec, už od samého začátku kauzy nebyly překvapené učitelky z místní školky. Ty prý téměř ihned tušily, že se jedná o lidské kosterní pozůstatky. „Je jasné, že to nebyly zvířecí kosti," řekla vedoucí učitelka z mateřské školy Katarína Petrásková. „Ležely tam kusy obratlů a žeber, které jako zvířecí nevypadaly. My jsme byly ale rády, že kosti nenašly děti, ale jejich rodiče. Ratolesti tak prakticky neměly šanci si něčeho povšimnout," vysvětlila.

Hazlovské občany ovšem nové zjištění překvapilo a vyvolalo v nich další vlnu odporu.

„Je to naprosto nechutné a nezodpovědné," řekla rozzuřená matka jednoho z dětí, které školku navštěvuje. „Zkrátka se mi chce zvracet z toho, kdo za tohle může," sdělila.