Získat práci na Chebsku se každým dnem snaží desítky lidí. Přesto podle odborníků mnozí chybují již v prvním kroku při žádosti o práci. Tím je životopis. A ačkoliv někteří tvrdí, že mají jasnou představu o tom, jak by měl vypadat, ve skutečnosti bývá realita trochu jiná a častokrát také cestu za prací zastaví na mrtvém bodě. Proto personalisté radí, je lépe informace na životopisech zestručnit než naopak.

„O tom, jak správně by měl životopis vypadat, mnohdy mnoho informací nemají především studenti v posledních ročnících středních škol," uvedla personalistka a konzultantka Petra Strnadová. „Právě budoucí zaměstnanci přichází do firem s často nesmyslně vyplněnými životopisy. Uvádí tam například, kdy a kam chodili do mateřské školy anebo na školu základní, což jsou informace, které by se v životopise neměly objevovat vůbec," popsala personalistka.

Mnohdy lidé také vynechávají údaje o brigádách a praktických zkušenostech.

„Je to ke škodě, protože právě i s brigádami a současně s tím i se zkušenostmi z různých profesí je potřeba zaměstnavatele seznámit, aby měl přehled o tom, jaké předpoklady žadatel o práci má," vysvětlila Petra Strnadová.

Žadatelé o zaměstnání také k životopisu často připojí i nevhodné fotky. Ty by měly podle odborníků být především reprezentativní, a ne odrazující.

„Nejednou se mi stalo, že se v životopise objevily snímky v plavkách anebo z nějaké taneční zábavy, které jsou absolutně nevhodné," upozornila personalistka.

Mladí lidé čím dál častěji sahají po takzvaných euroformulářích, které také nebývají pro zaměstnavatele to pravé ořechové.

„Formulář má tři strany a je velmi rozsáhlý, to znamená, že u výběrového řízení, kde není na pročítání mnoho času, se i může stát, že takový dokument skončí v koši," popsala zkušenosti Petra Strnadová.

A jaká je tedy u životopisů zlatá střední cesta? „Stačí zaslat zaměstnavateli strukturovaný životopis na jedné A4 a s tím také motivační dopis.

V něm by měly být uvedeny důvody, proč chce danou práci vykonávat a jaké má pro ni předpoklady a z jakého důvodu by si měl vybrat zaměstnavatel právě jeho," dodala konzultantka Strnadová.