O zkrachovalou stáčírnu Marienbad Waters totiž projevil zájem investor, který by chtěl začít v lázních stáčet už v lednu.
„Rádi bychom začali stáčet už 5. ledna," řekl zástupce investora, Bílinské kyselky, Vojtěch Milko. „Zatím by šlo o Rudolfův pramen. Předpokládáme, že Aqua Maria přijde na řadu někdy v létě," řekl s tím, že minerální voda by se měla dostat i na pulty obchodů i velkých řetězců. „S obchodníky už jsme jednali a o vodu zájem je," řekl zástupce stáčírny.


Problém ale investor vidí v rozhodčím soudu, ke kterému zkrachovalou Marienbad Waters dalo právě město Mariánské Lázně. Mariánkám totiž stáčírna dluží jistinu více jak 1,1 milionu korun a dalšího půl milionu korun činí penále a smluvní pokuta. Společnost, která chce od zkrachovalé stáčírny majetek odkoupit, požádala zastupitele na jejich posledním zasedání o odložení zasedání rozhodčího soudu. „Můžeme slíbit, že jakmile podepíšeme veškeré dokumenty, začneme urychleně dluh řešit," uvedl Vojtěch Milko s tím, že jde řádově o čtrnáct dní. Už jen skutečnost, že stáčírna je u soudu, by mohla podle jeho slov vrhnout na společnost špatné světlo. „Budeme žádat o dotace. A v takovém případě to může mít negativní dopad."
Kolem toho, zda jednání rozhodčího soudu posunout, nebo ne, se mezi zastupiteli rozhořela vášnivá debata. „Jako město nemůžeme odříkávat věc, která je svým způsobem daná," řekl zastupitel Antonín Šimánek.


„Rýsuje se tady, že přijde investor, který chce stáčet vodu, která je pro Mariánské Lázně typická," uvedl další ze zastupitelů Radek Šnajdr. „Mohlo by to přinést spoustu vedlejších efektů. Bavíme se o odročení o čtrnáct dní a je zde potenciál někomu pomoci rozjet byznys. Pokud se jedná jen o toto, nejsem proti." Zastupitelé nakonec schválili další jednání s novým investorem.
Minerální voda má v Mariánských Lázních dlouholetou tradici. V posledních letech se však stáčírna potýkala s mnoha finančními problémy. Už před čtyřmi lety město zrušilo společnosti Marienbad Waters licenční smlouvu na prestižní ochranné známky Excelsior, Rudolfův pramen či Aqua Maria. Stáčírna totiž měla dlouhodobé problémy s distribucí svých produktů a bývalý vlastník ji téměř přivedl do konkurzu. Po měsíci ale vzalo město výpověď zpět za slib, že distribuce bude obnovena. Společnost slibovala, že znovuobnoví výrobu a má nového obchodního partnera. Podepsaný kontrakt měl tehdy přinést nejen obnovení výroby, ale zajistit i odbyt v zahraničí. Ani toto spojení nevyšlo a dluh vůči městu výrazně narůstal.