Tu pořádá už po šestadvacáté chebský taneční mistr Vladimír Hána. Soutěž se připravuje vždy několik měsíců dopředu a její pořádání stojí každoročně půl milionu korun. Přípravy na galavečer nyní vrcholí. Přijedou sem i taneční hvězdy z Polska, Německa a Slovenska.

„Nejsložitější je zřejmě příprava sportovní haly, kde se soutěž koná. Musí se udělat výzdoba, máme za úkol rozprostřít koberce kolem dokola. Dále se musíme postarat o to, aby byly správně postavené židle. A samozřejmě musíme správně umístit i pódium,“ sdělil organizátor soutěže Vladimír Hána.

Ti, co celou soutěž připravují, mají za úkol také domluvit zvukovou společnost a připravit ozvučení haly. „Příprava zvukové aparatury patří také k těm nejsložitějším. Musí se dávat velký pozor, aby se tam takzvaně netloukla hudba. Aby se doprovodná hudba netloukla o stěny sálu,“ komentoval Vladimír Hána.

Další ožehavou částí je také ubytování tanečníků. Organizátoři musejí všechno domluvit a ne vždy se podaří se soutěžícími stoprocentně dohodnout. „Některé z párů mi píšou na poslední chvíli, že tu budou spát, a pak musím honem shánět ubytování. Naštěstí musím říct, že v letošním roce bude část soutěžících spát i v nově opraveném modrém věžáku v Chebu, což usnadní jejich přebíhání do haly, která je hned přes ulici,“ poznamenal taneční mistr. Nejdříve se mohou lidé těšit na předkola, kde se vybere 12 až 16 párů, které následně zatančí v latinskoamerických a standardních tancích. Taneční galavečer se uskuteční v sobotu 20. října od 18.30 hodin, předkola se konají týž den od 13 hodin ve sportovní hale Lokomotiva.

EVA HOLUBOVÁ ztvární jednu z hlavních rolí filmu Ten, kdo tě miloval. Natáčelo se i v Karlovarském kraji
Na Božím Daru to bylo boží