„Dlouhodobé problémy se zatékáním způsobily značné poškození podlahových parket. Ty byly vyměněny za nový sportovní povrch. V rámci oprav nechalo město Cheb zmodernizovat i obložení celého prostoru, včetně výmalby. Nutné byly i opravy oken a parapetů, kvůli jejichž stáří do tělocvičny řadu let zatékalo," sdělila tisková mluvčí Chebu Simona Liptáková.

Repasována byla i mnohá cvičební náčiní, jako například žebřiny. Jako první v městských školských zařízeních zde dělníci použili umělohmotný povrch.

„Ten se spíše používá vzhledem ke své technologii na venkovních sportovištích," podotkla Liptáková.

„Vzhledem k vlhkosti celé podlahy, která je zapříčiněna bazénem pod tělocvičnou, je zvolený materiál ten nejvhodnější. Díky roštům a technologii umělohmotných desek celá podlaha tělocvičny ´dýchá´. Velký díl na realizaci má také městská firma Chetes," podotkl vedoucí investičního odboru Pavel Šturc.

Město Cheb investuje do školských zařízení ročně stamilionové částky. Problém s tělocvičnou byl letitý a nejvíce tím trpěly samotné děti. „Nyní můžu říci, že tělocvična odpovídá sportovním standardům a výsledný efekt je znatelný," řekl místostarosta města Pavel Hojda. Celá zakázka, jejíž realizace trvala od podzimu loňského roku, přišla městskou kasu na dva miliony korun," dodal Pavel Hojda.