„Maratonu jsem se účastnila už podruhé," uvedla dvacetiletá studentka Šárka Böhmová z Chebu. „Letos jsem tak už věděla, co mě čeká, a proto mne možná nic nepřekvapilo a celá trasa, ač stejná, mi přišla méně náročná než před rokem. Vše bylo opět velice dobře zorganizováno," zakončila.

„Této akce jsem se zúčastnil poprvé, se svými přáteli," uvedl bezprostředně po vystoupání do věží Marek Jirásek z Chebu. „Jsem strašně ztahaný a bolí mě zadek, ale i přesto to bylo moc fajn odpoledne," dodal s úsměvem.

„V letošním ročníku jsem se zúčastnil poprvé a bylo to skvělé," uvedl Jiří Macek z Chebu. „Vše bylo profesionálně zorganizované a sešla se tu skvělá parta lidí," dodal.

Maratonu se mohl zúčastnit každý buď pěšky, běžecky či na kole a mohl si také vybrat délku trasy, kterou zvládne. Ty byly od 422 metrů (centimaraton) až po 42,2 kilometru.

„Poutní maraton pořádala Farní charita Cheb společně s běžeckou školou Miloše Škorpila a spolupracujeme také s farností z Waldsassenu," řekla pořadatelka Zdena Hulínská. „Velkou podporu máme také od sester z Waldsassenu, chebského starosty Pavla Vanouška, poslance Rudolfa Chlada a plzeňského biskupa Františka Radkovského. Polovina výtěžku ze startovného bude použita na projekty farní charity a druhá polovina půjde na pomoc povodněmi zasaženým obcím," dodala.