„Tak snad už konečně," radují se příznivci zimních sportů v Aši. Teploty klesající pod bod mrazu dávají naději, že lyžaři a snowboardisté budou brzy brázdit ašskou sjezdovku.

„Letošní zima je hrůza," řekl David Holý z Aše. „Teplo a žádný sníh si nikdo z nás lyžařů nepřeje. Zvláště pokud nemáme na to, abychom vyrazili někam do zahraničí. Zbývá nám tedy jen čekat, jestli místní středisko začne se zasněžováním."

A vypadá to, že lyžaři v Aši se konečně dočkají. „Na spuštění sněžných děl je všechno připravené," informoval manažer sportovišť Karel Kolman. „Čekáme jen na to, až ještě o trochu více přimrzne," uvedl s tím, že pokud vše dobře dopadne, technický sníh začnou děla chrlit už o tomto víkendu.

První lyžaři by pak při udržení podmínek mohli na ašskou sjezdovku dorazit příští víkend, tedy 1. a 2. února. „Pokud půjde vše podle plánu, mohlo by to tak být," řekl Kolman.

To Mariánské Lázně jsou na tom o něco lépe. Přestože stále není v provozu celé lyžařské středisko. Vyznavači zimních sportů si mohou užívat pouze na levé části Slalomáku. „Není to nic moc," řekl Jan z Mariánských Lázní. „Ale jsme na tom určitě lépe než jiná lyžařská střediska." V současné době leží v Mariánkách patnáct až třicet centimetrů sněhu. „Lyžařské podmínky jsou dobré," uvedla Renata Balašová, manažerka areálu. „V sobotu mohou návštěvníci využít také večerní lyžování nebo dětskou školičku," dodala.