Studium (i krátkodobé) a pobyt v zahraničí! To je téma, které zajímá stále více rodin z Chebska. Ovšem shánění nejrůznějších informací o zamýšleném pobytu svého 'náctiletého' studenta není pro rodiče zrovna lehké. Deníku se podařilo oslovit slečnu Anetu Strýčkovou z chebského Podhradu. Ta se vydala právě za studijním dobrodružstvím do USA. Navíc přislíbila, že bude čtenáře Chebského deníku pravidelně informovat o nejrůznějších radostech i strastech pobytu a vzdělávání v Americe, kde je nyní už více než půl roku.

Naposledy jste se v našem ´rozhovoru přes oceán´ zmiňovala, že jste si v Americe dost zvykla. Přesto jste se svěřila, že se moc těšíte na své blízké…

A ti mne také skvěle potěšili. Rodiče totiž za mnou na ´kontrolní návštěvu´ přiletěli

7. února a pobývali tu do 23. února.

Byla jsem hrozně ráda, že za mnou přijeli, protože jsem je neviděla skoro sedm měsíců. Mamku s taťkou jsem vyzvedla na letišti s mojí kamarádkou Jessi.

Vydali jste se také po krásách Ameriky?

Ano! Společně jsme navštívili New York, kde to bylo opravdu krásné. Viděli jsme všechny zajímavosti, jako třeba Madison Square Garden (Multifunkční velkokapacitní hala na 7. Avenue v centru Manhattanu v New Yorku, ve které se pořádá přibližně 320 akcí ročně.), Times Square (Křižovatka mezi Broadwayí a Sedmou Avenue na Manhattanu v New Yorku. Pobočky zde má mnoho firem, např. Reuters, Viacom, MTV nebo New York Times. Je známou dominantou New Yorku.), Statue of Liberty (socha Svobody) a podobné. New York se nám opravdu líbil. Taky jsme zavítali na Jamajku, kde to bylo fakt úžasné.

Nechtěla jste hned s rodiči letět zpět do Čech?

Moc jsem si návštěvu mých rodičů užila a už se nemůžu dočkat, až budu za tři měsíce doma. Ale už nyní vím, že mi určitě taky bude Charlotte a můj americký život chybět.

Ovšem život nejsou jen návštěvy a výlety…

Ve škole mi to jde. Tento semestr jsem si vzala španělštinu, americkou historii a cestování a turismus. Také stále aktivně hraji tenis v akademii River Run.