Do prostor jejich kuchyně zavítal jeden z ´kluků v akci´ Ondřej Slanina.


Ten s budoucími kuchaři absolvoval workshop – receptury moderní kuchyně. Ondřej Slanina pro studenty připravil menu složené ze dvou předkrmů, ze dvou hlavních pokrmů a dvou dezertů. „Žáci připravovali carpaccio z červené řepy a s kozím sýrem a lososový tataráček," informovala Dana Fialová, učitelka teoretického vyučování. „Hlavním chodem byla vepřová roláda a kuřecí prsa plněná domácím bylinkovým máslem," řekla s tím, že jako dezert připravovali studenti mascarpone s čerstvými jahodami a malinami a lívanečky s jogurtovým přelivem a čerstvým ovocem.


Kdo by si myslel, že budoucí kuchaři jen koukali Ondřejovi pod ruce, ten se spletl. Žáci se do přípravy jídla museli pustit sami a zkušený kuchař na vše dohlížel a atmosféru zpestřoval svým humorem. „Žáci pak celé menu prezentovali ve formě rautu, kde si mohli s Ondřejem Slaninou neformálně pohovořit," přiblížila Dana Fialová.


A čím žáky Ondřej Slanina překvapil? „Svou schopností," řekl David Šlapa z prvního ročníku oboru práce ve stravování. „Byl jsem překvapen, jak zvládl celou skupinu čtrnácti studentů."


Setkání se zkušeným kuchařem bylo skvělým zážitkem pro studentku třetího ročníku oboru kuchař – číšník Sabinu Hodjaeva. „Jen tak nemám možnost vařit s celebritou. Byl milý a ochotný nám vše vysvětlit a přitom vše zvládl s humorem," řekla.