„Třetí kniha se jmenuje Bílá stopa a vyjde na jaře v Praze," řekl pětadvacetiletý student univerzity v Hradci Králové. Dílo už Michal Rejžo Pavlík dopsal a nyní je připravuje k realizaci. A o čem tentokrát jeho kniha bude? „Zjednodušeně se dá říci, že se tematicky točí kolem otázek, proč člověka stále přitahuje zlo a zda je možné princip zla ze světa vymazat," přiblížil s tím, že v Bílé stopě zároveň dotahuje k vrcholu svou snahu o syntézu prózy a poezie do jednoho literárního celku. „Tato snaha byla patrná už v mé druhé knize Vteřiny slunce a requiem, kde bylo do souvislé prózy vloženo několik básní, které odkazovaly do prozaického textu."


Michal doufá, že jeho třetí kniha se setká s takovým ohlasem jako předešlá díla ´Kurvy nepláčou´ a ´Vteřiny slunce a requiem´. „Ohlasy, o kterých vím, i recenze či komentáře ke knihám, které jsem četl, byly kladné," uvedl s tím, že první vydání ´Bílé stopy´ dokonce vyjde s doslovem docenta Vladimíra Novotného, významného českého literárního historika.


„Podle ´Vteřin slunce a requiem´ vzniklo i zajímavé scénické čtení, ve kterém hráli studenti herectví z Pražské konzervatoře a vystoupili jsme s ním ve většině velkých českých měst," dodal Michal Rejžo Pavlík.