Trstěnice Trstěnické áčko přivítalo na domácím stadionu v utkání okresního fotbalového přeboru mužstvo Hrozňatova A, které bylo se ztrátou tří bodů hned za áčkem Trstěnic. Tak se očekával ze strany obou mužstev útočný fotbal s mnoha šancemi na obou stranách a taky souboj mezi dvěma nejlepšími střelci soutěže domácím Rácem a hostujícím Kašaiem.

FC Trstěnice A 3

Hrozňatov A 2

po poločase 1:1

Utkání začalo hned od prvního hvizdu tlakem Hrozňatova a také se hned v 5. min. dostali do vedení 0:1 brankou Dražana. Trstěničtí se pokoušeli na inkasovanou branku hned odpovědět, ale jejich snaha selhávala v koncovce. Buď šlo vše vedle brány Jíši, nebo nad jeho branku.

Trstěničtí, ač měli chvílemi soupeře pod svou kontrolou a stupňovali tlak na hrozňatovskou svatyni, nedokázali vstřelit vyrovnávací branku. Naopak, po hrozňatovských nákopech na Kašaie mohli inkasovat, ale domácí gólman Čeček ve své brance doslova čaroval a šance hostů vychytal. Ale vyrovnání se přece jen dočkali, a to ve 45. min. Po střele Ráce z 20 metrů neudržel balon pod svojí kontrolou hrozňatovský gólman Jíša a stav byl 1:1.

Do druhé půle domácí trenér vystřídal hned dva hráče. Za Jaroše nastoupil Švajgl a za Schwertschala Michal Svoboda. Tito dva hráči byli v 62. min. u druhé vstřelené branky Trstěnic, po rohovém kopu Svobody si naběhl do vápna Švajgl a stav byl 2:1. Obě mužstva přidala na obrátkách a vytvářela mnoho šancí, ale na další branku se čekalo až do 82. min., kdy po přihrávce Svobody skóroval trstěnický Kojma a stav byl 3:1 pro domácí.

Hosté se však nevzdávali a v 91. min., tedy už v nastavení, snížili po rohovém kopu Kašaie, když v chumlu hráčů se míč odrazil do vlastní branky od Stanka 3:2. Tímto výsledkem utkání i skončilo, a protože Hazlov zaváhal s Křižovatkou, dostaly se Trstěnice za první Kynžvart.

Nejlepšími hráči v utkání u mužstva Trstěnic byli: Nečas, Čeček, Svoboda a Pečínka.

Hrozňatov A: Jíša, Břicháček, Fiala, Cihla, Janota, Apoštol, Durčák, Karhan, Kašaši Jiří, Dražan, Lýsek, Bříza a Stejskal.

FC Trstěnice A: Čeček, Klečka, Nečas Petr, Staněk, Pečínka, Jaroš, Schwertschal Michal a Jan, Kojma, Ceplecha, Rác, Jahoda, Svoboda, Švajgl, Velek a Květoň.

Rozhodčí: HR Lhotková, AR Henych a Lhotka, ŽK 1:2.

„Utkání jsme zvládli a získali tři body. Jsem rád za výhru, protože mužstvo nebylo kompletní. Chybí pořád zraněný Vyšňovský a v utkání nenastoupil ani Karlíček. Musím říct, že se mi hra z naší strany až tak moc zase nelíbila, protože jsme selhávali v koncovce a neproměňovali šance, ale výhra je velmi cenná. Kluci dokazují, že i když prohrávají, mají vítězného ducha. Musím pochválit za druhou půli Nečase, který začal hrát to, co jsem od něho očekával. Druhý poločas byl lepší, kluci začali makat a bylo hned vidět, že hra z naší strany byla úplně jiná," uvedl po zápase trstěnický kouč Horváth.

(tr-h)