O kom je řeč? O nadšencích z Klubu českých turistů (KČT) Union Cheb.

Přesně 271 turista z celého regionu dorazil do cíle dvou společných turistických akcí Světového dne chůze a turistického pochodu Májovým Chebskem, které pořádali právě chebští turisté. „Letošní oba pochody jsou již minulostí. Kdo se zúčastnil, většinou chválil, kdo se zúčastnit chtěl a nemohl, nemusí být příliš smutný. Příležitostí k turistice se najde ještě spousta a jednou z nich by mohl být třeba Turistický den u Bismarckovy rozhledny, který v sobotu 6. června pořádá Turistické infocentrum dohromady s námi. Datum si poznamenejte do diářů a určitě přijďte, jste srdečně zváni," lákal Vít Lodr z KČT Union Cheb.

A co bylo zpestřením posledního programu pořádaného chebskými turisty?

Organizátoři ve spolupráci s Domem dětí a mládeže Sova v Chebu uspořádali autobusový zájezd k prameni Ohře v sousedství německého městečka Weissenstadt. A také krátkou vycházku od něj podél potůčku, který se teprve později změní v řeku Ohři.

„Na místě jsme se dozvěděli dvě zajímavosti: řeka Ohře slaví letos 1210 let od první písemné zmínky. Druhou bylo to, že na kamenech obtáčejících místo vývěru jsou uváděna města, která svého času na výstavbu prameniště Ohře přispěla. Město Cheb, opět pro zajímavost, je na čelném místě," chválila Jaroslava Rymešová, spokojená účastnice akce z občanského sdružení Rokršti.