Pomyslnou třešničkou na dortu pak bude koncert slovenské skupiny No Name.

První den slavností se na kolonádě představí například zpěvák Tomáš Linka s kapelou Přímá linka. Hlavní program, který začne mší svatou, je připravený na sobotu 14. května. „Součástí zahájení je svěcení pramenů, které vychází z prastarého zvyku našich předků, kteří na jaře vždy pečlivě čistili i malé studánky," přiblížila Barbora Tintěrová, vedoucí Turistického informačního centra Mariánské Lázně. Součástí programu bude také setkání s několika významnými historickými návštěvníky města.

Během sobotního odpoledne se na kolonádě postupně představí Akordeonový orchestr Alexandra Smutného, Těžkej Pokondr, Dalibor Gondík a jazzový Quintet Jazz G!, Roman Vojtek s orchestrem Septet Plus Dalibora Kaprase, Abba Revival a vyvrcholením bude večerní koncert slovenské skupiny No Name, po kterém bude následovat ohňostroj.

„U příležitosti zahájení sezony bude návštěvníky vozit jednak historický trolejbus Škoda 9Tr a cestující se budou moci svézt i autobusy Škoda 706 RTO a Karosa ŠL 11 v městském, dvoudvéřovém provedení," řekla. Na cestující bude ve vozech čekat průvodčí.

Na návštěvníky čeká také bohatý doprovodný program. Po celé tři dny se budou moci návštěvníci seznámit s tradičními českými řemesly. Na Arnice zase bude pro všechny připravený jarmark.

Na své si v rámci doprovodného programu přijdou i příznivci hasičů. V pátek 13. května si budou moci všichni zájemci prohlédnout mariánskolázeňskou stanici, pokochat se pohledem na techniku a zúčastnit se i připravených soutěží. V rámci doprovodného programu bude k vidění výstava fotografií Mariánské Lázně ve fotografii. Pro děti bude opět připravena Westernová dětská farma. Tu budou moci navštívit v sobotu od 14 hodin. Na neděli si připravili doprovodný program Šviháci. Už podruhé se uskuteční Mariánskolázeňská švihácká cyklojízda.