O tom, že Mariánské Lázně myslí útlum trolejbusové dopravy vážně, svědčí fakt, že ulicemi města začal projíždět první elektrobus. Zatím bude brázdit trasy do konce listopadu.

„Tento elektrobus pojme pětasedmdesát cestujících," informoval jednatel Městské dopravy Mariánské Lázně Jiří Klusoň. Elektrobus budou moci lidé vídat na všech linkách. „Jde o to, jak se vozidlo osvědčí v extrémnějších podmínkách našeho města," uvedl. Město předpokládá, že náročný terén Mariánských Lázní elektrobusu nebude činit žádný problém. „Tento konkrétní vůz v čistě elektrické verzi je využíván ve Vysokých Tatrách jako skibus."

Tyto nebo podobné elektrobusy by podle města mohly být v dlouhodobém horizontu náhradou za stávající trolejbusy. Právě útlum trolejbusové dopravy, jak už Deník informoval, schválili na svém posledním zasedání zastupitelé města. Někteří občané jsou ale přesvědčeni, že Mariánské Lázně tímto krokem neušetří. „Elektrobusy budou stát spoustu peněz," uvedl v internetové diskusi jeden z občanů. „Bude jich potřeba spousta, servis bude stát také spoustu peněz." Jiní mariánskolázeňští občané se zase domnívají, že v padesátých letech se také zvedla vlna nevole proti zrušení tramvají. „Vidíte, a trolejbusy se osvědčily," řekl Daniel Kroutil z Mariánských Lázní. „Možná bychom měli dát elektrobusům přeci jen šanci."