Lesopark za celkem osm milionů korun vyrůstá ve městě Aš. V budoucnu by tak zde mohl vzniknout areál oddychu a relaxace, který se dá srovnat například s františkolázeňskou Amerikou anebo Národní přírodní rezervací Soos.

„Jedná se o stavbu s názvem ´Centrum dětí a mládeže pro ochranu přírody a životního prostředí Hammerpark Plauen/lesopark Aš´," sdělil mluvčí ašské radnice Milan Vrbata. „Jde o obnovu vodního režimu, vyčištění vodních cest, podchycení pramenů, výstavbu nové vodní nádrže (celkem bude obnoveno či vybudováno pět rybníků) a vybudování systému stezek ve čtrnáctihektarovém parku mezi ašskými ulicemi Žerotínova, Komenského a Příčná," vysvětlil mluvčí.

V současné době se stavba chýlí ke svému závěru. Na okraji Aše má vzniknout ojedinělé místo, kde dostanou nejen obyvatelé města možnost projít se kolem vodních nádrží suchou nohou. A to díky 300 metrů dlouhému haťovému chodníku. Popřípadě budou moci turisté strávit chvíle u dětského brouzdaliště.

„Součástí stavby je čtyři metry široká páteřní komunikace, určená kromě chodců též cyklistům, altán, lavičky, naučné cedule, rozcestníky a odpadkové koše. Tento přeshraniční projekt je spolufinancován Evropskou unií v rámci Programu přeshraniční spolupráce Cíl 3," doplnil mluvčí s tím, že v rámci projektu spolupracují s jeho partnerem, německým městem Plauen, žáci ZŠ Hlávkova a rybáři z ašské místní organizace Českého rybářského svazu.

„Mám radost, že se povede vybudovat relaxační místo téměř u centra města," řekl Jiří Hlaváček z Aše. „Snad nějakou dobu vydrží a nezničí ho za pár týdnů vandalové," doplnil.