„Logo bude město používat na svých propagačních předmětech, reklamních a dárkových věcech, na vizitkách, prezentacích a na webových stránkách," řekla Jitka Zelinková, ředitelka Informačního centra Aš. „Vítězné logo by mělo vyjadřovat, jaké je naše město, a být snadno zapamatovatelné."

Dílo musí soutěžící vytvořit grafickým symbolem vyjadřujícím město. Logotyp bude pak stejné logo doplněné slovem „Aš". V prvním kole musí účastníci předložit své návrhy v černobílém a barevném provedení. Oba dva znaky by měly být jednoduché, nápadité, zapamatovatelné a je nutné, aby vyjadřovaly charakteristické symboly Aše.

Do druhého kola soutěže postoupí celkem tři nejlepší koncepty. Autorům těchto návrhů město vyplatí po splnění všech podmínek skicovné ve výši pěti tisíc korun. Dílo účastníka, které vybere hodnotící komise jako nejlepší, se stane vítězem celé soutěže. Tento soutěžící nakonec vyhraje honorář ve výši třiceti tisíc korun.

„I když jsme zde v minulosti už měli nějaké soutěže o nejlepší loga, tato celoměstská soutěž se u nás koná vůbec poprvé, " uvedl tiskový mluvčí ašské radnice Milan Vrbata. „Předchozí soutěže se týkaly například mladé společnosti Ašské lesy nebo rozhledny na vrchu Háj."

První kolo ašské soutěže o nejlepší logo má nejpozdější termín dodání návrhů 17. dubna.

(wun)