„Pamětní listy stvrzující čestné občanství města Aš si převezmou Herbert Braun a Horst Adler," řekl tiskový mluvčí ašské radnice Milan Vrbata. „Děkovný list naše město pak věnuje bývalému starostovi města Bad Elsteru Christophu Flämigovi a Michaelu Abrahamovi, starostovi města Rehau. Oba si to zaslouží za rozvoj přátelství mezi oběma národy a za dlouholetou vynikající spolupráci mezi našimi městy. Třetím oceněným bude Hermann Heinrich z Dolních Pasek, kterému tím radnice vyjádří vděčnost za jeho dlouholetou péči o minerální prameny v Dolních Pasekách."

Profesor Braun je osobností, která změnila nepřátelské vnímání některých svých spolustraníků a bývalých obyvatel obce Vernéřov. Díky němu se podepsala kmotrovská smlouva s Aší, ve které se někdejší obyvatelé zříkají nároků z minulosti a zavazují se společně pečovat o rozvoj obce Vernéřov.

Horst Adler se zase zasadil o společné projekty, které se týkaly například obnovy památníku Martina Luthera, včetně jeho okolí, úprav bývalého hřbitova v Dolních Pasekách či vzniku pietního místa v místě bývalého hřbitova, kde jsou dnes tenisové kurty.

(wun)