Špatné zprávy hlásí ze sjezdovky v Aši. Lyžařská sezóna pro toto středisko skončila. Ač by se mohlo zdát, že ztráty budou značné, provozovatelé předpokládají, že tak zlé to nebude.

„Poslední jsme začali a první skončili,“ posteskl si David Hrubý z Aše. „Moc jsme si té lyžařské radosti neužili. Bohužel, počasí nikdo neporučí. Je to ale velká škoda. Dlouho jsme čekali, až začne trochu mrznout, aby se mohlo zasněžovat. Pak zase mrzlo moc a najednou je po sněhu,“ řekl.

„I přesto, že nám podmínky opravdu příliš nepřály, nebude to se ztrátami tak strašné,“ řekl Karel Kolman, manažer sportovišť. „Předpokládáme, že bychom mohli skončit na nule, možná trochu v plusu, ale přesné výsledky dosud nemáme,“ dodal.

„Mně osobně je uzavření sjezdovky v Aši moc líto,“ řekla Daniela Šindelářová z Chebu. „Letos jsme tam byli jen párkrát a chystali jsme se, že si vyhradíme jeden víkend na lyžování. Nepovedlo se, počasí všem překazilo plány. Tak snad příští sezónu budou podmínky lepší a začne sněžit a mrznout už v listopadu, abychom si tento nepodařený rok vynahradili.“

Zatímco v ašském středisku je pusto, v Mariánských Lázních se stále lyžuje. „Ve skiareálu Mariánky leží třicet až sedmdesát centimetrů sněhu,“ informovala tisková mluvčí tamního provozovatele Radka Záhořová. Milovníci zimních sportů mohou areál navštívit každý den od 9 hodin do 17 hodin. V provozu jsou obě sjezdovky Slalomák a Krakonoška.