Tvoří ji celkem osm map, které se zabývají konkrétním problémem. Největší potíže jsou stále okolo chebského nádraží.

„Pracovní verze map je již hotová," informoval Michal Pospíšil, chebský místostarosta, který řídí městskou policii. Podle jeho slov se už pracuje na detailech, které mají ulehčit práci s mapami.

„Po dokončení půjde o materiál, ze kterého budeme vycházet například při sestavování služeb. Máme už vytipovaná místa, kde bude třeba posílit pěší hlídky," sdělil.

Dohromady sestavili osm map a každá z nich je zaměřená na jiný problém na herny, prostituci, rušení nočního klidu nebo třeba také na vandalismus. Nepůjde o žádný statický dokument, naopak se počítá s tím, že se mapy budou měnit podle toho, jak se bude daný problém vyvíjet.

A na jaká místa se v následujících měsících městští policisté zaměří nejvíc?

„Většinu problémů evidujeme kolem chebského nádraží, zasahuje to i na pěší zónu," podotkl místostarosta Pospíšil s tím, že právě zde chtějí veškeré nešvary vymýtit. „Pěší zóna by podle mého názoru měla být výkladní skříní města."

To ale neznamená, že by jiné lokality Chebu zůstaly bez dozoru strážníků. Co se týká sídlišť, nejvíc živo je na Zlatém vrchu. „Tam zaznamenáváme nejvíc rušení nočního klidu," dodal Michal Pospíšil.