Dárci byli oceněni medailemi podle počtu odběrů, které za rok absolvovali. Úžasnou skutečností je to, že zlatou medaili za čtyřicet odběrů získalo patnáct z celkového počtu devětadvaceti dárců. Ostatní si vysloužili stříbrnou, a to za dvacet odběrů. Bronzovou získali za deset odběrů tři lidé.

Ředitel oblastního spolku Českého červeného kříže Stanislav Fletter proto vyjádřil obrovský dík za celou organizaci. Dojetí dárců a jejich rodin bylo nepopsatelné.

„Krev daruji, protože chci pomáhat lidem," řekl Roman Adler, který si vysloužil zlatou medaili za čtyřicet odběrů.

Bronzovou medaili za deset odběrů získal mezi jinými také chebský rodák Petr Budař, aktivní ragbista. V darování si chce vysloužit zlatou medaili, ale pro ocenění to nedělá. Hlavní je pro něj pomáhat lidem, kteří to potřebují. „Mám zrovna čerstvě rozrostlou rodinu," řekl Petr Budař. „Nedokážu si představit, kdyby se nedej bože stalo nějaké neštěstí a nebyla by pro ně prostě krev. Darováním se snažím hlavně pomáhat. Uvědomuji si, že kdykoli mohu být ten, co bude krevní transfuzi potřebovat. Chci se podílet na záchraně lidských životů a vím, že to díky darování mohu uskutečnit."

„Velmi si ceníme lidí, kteří dávají bezpříspěvkově krev, protože je velmi potřebná," řekl Stanislav Fletter. „Je to součást při operacích a taky se z krve vyrábí léčiva, takže v podstatě každý člověk několikrát za život potřebuje krev od dárce. Musíme si velmi cenit těchto lidí. Červený kříž proto dobrovolné dárce oceňuje medailemi profesora Jana Jánského. Oceňujeme tyto dárce každým rokem, aby si uvědomili, jak moc důležitou věc dělají. Během let se ale počty dárců snižují. Lidé si stěžují hlavně na to, že se odběry v nemocnici dělají pouze jednou za týden v pondělí. Letos na Chebsku oceňujeme celkově 44 lidí. Ostatním dárcům na Mariánskolázeňsku a Ašsku se vydáme poděkovat osobně nejspíš tento týden," dodal.

Město Cheb ocenilo dobrovolné dárce krve.