Horolezecká stěna, stolní hry anebo keramická dílna. To jsou některé ze součástí nově chystaného volnočasového centra, které má v jarních měsících vzniknout ve sklepních prostorách místní základní školy. Náklady mají dosáhnout devíti milionů i s daní a v tuto chvíli na rekonstrukci dostalo město požadovanou dotaci.

„Na nápad vybudovat ve městě místo, kam bude mládež ve volných chvílích docházet, jsme přišli náhodou," uvedl starosta města Hranice Miroslav Picka. „Když jsme zateplili budovu školy a při kontrolním dnu jsme ji s projektantem procházeli, přišli jsme na to, že sklepní prostory, které jsou velmi rozsáhlé, nejsou nijak využívané," vysvětlil starosta.

Projektant navrhl městu, že by zde mohlo nechat vybudovat právě nějaké centrum pro mládež.

„K diskuzi o osudu sklepních prostor jsme přizvali i ředitelku školy, která s nápadem souhlasila. Nejprve jsme nechali vypracovat studii, po odsouhlasení zastupiteli byl zadán projekt a až po obdržení souhlasného stanoviska Stavebního úřadu v Aši jsme mohli požádat o dotaci," informoval starosta.

„Výsledné centrum chceme zpřístupnit všem občanům města a nebude se do něj vcházet přes školu, ale prostory získají svůj vlastní vchod," informoval Miroslav Picka.

V centru se objeví horolezecká stěna, stolní hry, prostory pro cvičení anebo keramická dílna. Součástí budou i sprchy a toalety. Se stavbou se začne na přelomu března a dubna.