Až patnáct domů může vyrůst na místě garáží v chebské Koželužské ulici. Lokalita se nachází jen několik desítek metrů od právě revitalizovaného levého břehu Ohře.

S přeměnou místa se počítá už víc jak deset let, kdy zpracoval první projekt ateliér A69.

„Následně zde navrhoval novou zástavbu ateliér pana Vystyda," popisoval chebský místostarosta Tomáš Linda.

A v rámci rekonstrukce levého břehu Ohře se Koželužská ulice opravuje. „To vytváří dobré podmínky pro to, aby se s místem začalo něco dít," podotkl starosta Pavel Vanoušek.
Celkem 55 vlastníků garáží bylo osloveno na jaře s tím, zda budou ochotni je prodat městu za sto tisíc korun.

„Dosud se nám ozvalo přes 35 majitelů, kteří mají zájem nám garáže prodat," sdělil místostarosta. Ostatní by byli soustředění do první řady garáží, která by zde zůstala.

„Od tohoto kroku si slibujeme, že zde vzniknou atraktivní parcely v centru města, které budou orientovány na jih," nastínil Linda a potvrdil, že tím se vylepší také vstup do Poohří, ale také pohled z Chebského hradu.

Podle prvních návrhů by na místě mělo vzniknout osm až patnáct domů, přičemž pozemky budou měřit od 800 do 1200 metrů čtverečních a na prodej by mohly být připravené v roce 2014. A cena? Předběžně nastínil místostarosta, že by mohl stát metr čtvereční s inženýrskými sítěmi 800 korun. Například na Zlaté louce stojí metr čtvereční 900 korun, v Hájích o dalších 200 korun víc.

„Myslím, že jde o pěknou lokalitu," zhodnotil Miloš Marek. „Kdybych měl prostředky, asi bych neváhal."