V Plesné proto zavádějí ´Bezplatnou občanskou finanční poradnu´. Ta funguje každý pátek od 15 do 17 hodin ve společenském klubu městského kulturního střediska.

„Jde o pomoc a radu všem občanům, ať už splácejí úvěry, půjčky, dluhy nebo naopak potřebují řešit novou rodinnou situaci, bydlení či si jen chtějí spořit. V dnešní době totiž existují stovky a tisíce možností, kam peníze uložit nebo investovat," uvedl starosta Plesné Petr Schaller a dodal, že z televize, tisku, reklam neustále nabízejí banky a různé společnosti úvěry i půjčky. „Jak jednoduché to je! Ale obyčejný člověk se v této džungli nemůže vyznat," vyjádřil svůj názor.

Finanční poradkyně Věra Botková se pro Chebský deník vyjádřila, že věří v zájem Plesenských. „Ať už tedy splácíte nějakou půjčku, nebo uvažujete o úvěru, nebo jen chcete dětem, vnoučatům vylepšit budoucnost a chcete si být jisti, že peníze opravdu dostanou ti, pro které je šetříte, přijďte do občanské poradny," lákala Věra Botková. „Znáte-li někoho, kdo se potýká s takovou situací, řekněte mu o této pomoci, nebo nám předejte jeho telefonní kontakt. Pokud bude potřeba, na vaše otázky rádi odpovíme. Ptejte se. Rádi odpovíme i na telefonních číslech 777 816 593 a 725 835 187," dodala.

Podle Doris Bigasové z plesenské radnice se místní zatím dotazují pouze telefonicky. „Ale věřím, že se tato služby lidem chytne. Myslím si, že cestu do poradny, která slouží zcela zdarma, si najdou zejména plesenské ženy a senioři. Také budeme organizovat přednášky o finanční gramotnosti," doplnila Bigasová.