Vyplývá to z tiskové zprávy Drážní inspekce. To je nejvíce od roku 2003, kdy Drážní inspekce vznikla. Mimořádných událostí se v Karlovarském kraji stalo 52, na Chebsku celkem 12.

„Na vývoji statistiky počtu usmrcených osob se každoročně největší měrou podílí střety vlaku s osobou, kterých bylo nejvíce od vzniku Drážní inspekce. V roce 2011 se na železnici střetl vlak s osobou celkem 284krát, což je o téměř 9 procent více než v roce 2010,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Na železničních přejezdech však střetů lidí s vlaky ubylo. „Na železničních přejezdech se odehrálo v roce 2011 celkem 189 nehod, což je nejméně od vzniku Drážní inspekce,“ upřesnil Drápal. Podle oslovených čtenářů může s největší pravděpodobností větší shon. „Lidé chvátají, potřebují se dostat za každou cenu do svého cíle a pravidla z hlavy vypouští,“ řekl Karel Černý.

Před nedávnem se na internetu objevilo video, které natočili lidé v českém rychlovlaku Pendolino. Žena se psem se u obce Valy u Mariánských Lázní rozhodla přejít koleje. Vlak se naštěstí podařilo přibrzdit a žena stačila odskočit.

„Na Chebsku se za minulý rok událo celkem 12 mimořádných událostí, přičemž jedna z nich se stala na dráze trolejbusové, kdy došlo na křižovatce mariánskolázeňských ulic Husova a U Pily dne 28. března ke srážce trolejbusu s osobním automobilem,“ uvedl mluvčí. Ostatní nehody se udály na železnici. „Ve dvou případech šlo o střet vlaku s osobou, která byla v obou případech usmrcena a jednou došlo ke střetnutí na železničním přejezdu zabezpečeném výstražným křížem. Při této nehodě byla jedna osoba lehce zraněna,“ uzavřel Martin Drápal.