Zkušební provoz začal v únoru, takže je zde zaměstnáno již 80 lidí, zahájení plného provozu se zhruba stovkou pracovníků je pak plánováno na listopad. Do budoucna se přitom počítá s dalším rozšířením. „Čtyřicet procent pozemku, který zde máme, je ještě volných. Ve finální fázi by v chebském provozu mohlo pracovat přibližně 150 lidí,“ uvedl finanční manažer společnosti Deufol Česká republika Zdeněk Duma.

Poloautomatizovaná výroba zde umožní zpracovat asi 17 tisíc tun dřeva ročně. Chebský závod má mít roční obrat kolem 14 milionů eur.

Deufol Group je globální poskytovatel všestranných obalových služeb. Zaměření společnosti zahrnuje průmyslová a exportní balení, logistické služby, automatizovaná balení, chytrá IT řešení pro zefektivnění dodavatelského řetězce, propagační a ukázková balení. Koncern Deufol se sídlem v Hofheimu (Wallau) nedaleko Frankfurtu nad Mohanem má v současnosti 80 poboček v jedenácti zemích světa a zaměstnává téměř 2700 lidí. V roce 2015 dosáhl roční obrat skupiny 325 milionů eur, tedy přibližně 8,8 miliard korun. V České republice provozuje Deufol v současnosti šest poboček a vedle komplexních obalových řešení se zabývá i odvětvím dřevostaveb.

Klášter Teplá.
Klášter se inspiroval Chebskými dvorky, vydá se Okolo konventu