Už deset let se čtyřdenní vánoční trh snaží lidem nabídnou tak trochu jinou akci, než je v ostatních městech. „Zaměřili jsme se především na atmosféru celé akce," uvedla organizátorka trhu Markéta Monsportová. „Zapojujeme co nejvíce místních škol, souborů, sborů a základní uměleckou školu," řekla s tím, že v Mariánských Lázních se snad nenajde rodina, která by neměla alespoň jednoho svého člena mezi účinkujícími. A i letošní program bude pestrý. „Slavnostní zahájení s rozsvícením vánočního stromu a Fire Show se uskuteční ve čtvrtek 3. prosince v 17 hodin," informovala Markéta Monsportová. „O půl hodiny později se všem přítomným představí zpěvačka Anna K a Band." Páteční program bude pokračovat oblíbenou místní bigbítovou kapelou Stan and Tonny Revival. „Vystoupí také brněnská pop-acoustická čtveřice Megafon," přiblížila organizátorka.


Sobotní dopoledne bude patřit Dechovému orchestru mladých a mažoretkám, folklornímu souboru Rozmarýnek, Tachovskému dětskému sboru či vokálnímu seskupení Kvintetky z Chrudimi. Jako každý rok se mohou příchozí těšit také na živý betlém. „Lidé budou moci zhlédnout akrobacii na šálách Arte Levite, energickou balkánskou dechovku Cirkus Problem a samozřejmě nepřijdou o mikulášskou nadílku," řekla Markéta Monsportová.


V neděli 6. prosince pak na kolonádě vystoupí například Dance Studio Wanted, Kopretinky z Jihu či Smíšený pěvecký sbor Fontána.
Návštěvníci si ale užijí mnohem více. Těšit se mohou také na výtvarnou dílnu, ohnivou či akrobatickou show, výstavu uměleckých prací místních škol a také na ledové sochy. „Ty budou vznikat přímo v prostorách kolonády, a to od čtvrtka 3. prosince do pátku 4. prosince," nastínila Markéta Monsportová.
Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří si chtějí prohlédnout tradiční výrobky nebo ochutnat něco dobrého na zub. „Součástí Mariánskolázeňského vánočního trhu bude samozřejmě i letos více jak třicet prodejních stánků s rozmanitým zbožím a adventními specialitami," dodala.