Oprava objektu úřadu v Kamenné ulici v Aši se pomalu chýlí ke konci. Rada města se však nyní rozhodla, že portál historické budovy nechá vyzdobit. Stavební práce zde trvají již od loňského roku. Celkové náklady dosáhnou 30 milionů korun.

„Po osazení nových vstupních dveří do budovy městského úřadu v suterénu ze strany Moravské ulice je potřeba tento vstup maximálně zvýraznit," vysvětlil mluvčí ašské radnice Milan Vrbata. „Vchod bude opatřen portálem z betonového prefabrikátu, předsazený před fasádou a doplněný o podsvícení. Stavba portálu přijde na 320 tisíc korun nad rámec ceny rekonstrukce," vysvětlil mluvčí Vrbata.

Nový portál má zvýraznit hlavní vchod budovy, který je navíc bezbariérový.

Oprava úřadu zahrnovala celkovou modernizaci budovy, kde byla vyměněna okna, systém vytápění, dveře, byl vybudován bezbariérový přístup, který je zajištěn i novým výtahem.

„Zprovozněn je částečně také suterén budovy, kde se v rámci projektu vyřešilo pronikání zemní vlhkosti. V suterénu bude mimo jiné umístěna pokladna a podatelna," informoval mluvčí Milan Vrbata.

Opravena byla konstrukce střechy, řešila se statika podlahy v půdních prostorách, kde vznikly další kancelářské a provozní prostory, pro pracovníky a veřejnost jsou k dispozici nová sociální zařízení, nová je veškerá kabeláž, nábytek a další kancelářské vybavení.

„Tento týden se do budovy budou pracovníci s veškerým zázemím opět stěhovat. V rámci budovy to znamená, že všechna pracoviště budou už definitivně na svých místech, do přízemí úřadu se z budovy na Hlavní ulici přestěhuje celý odbor sociálních věcí a zdravotnictví a do suterénu pokladna. Pracoviště budou v provozu od čtvrtka 4. června," dodal mluvčí Vrbata.

Jednotlivá patra v budově jsou pro lepší orientaci barevně rozlišena a budou v souladu s barvami na orientační tabuli u vstupu do objektu.