Více než 160 druhů vánočního cukroví soutěžilo při akci, kterou pořádala františkolázeňská školní družina. Pro příchozí veřejnost bylo velice těžké udržet se a v záplavě stovek dobrot ani jednu neochutnat.

Úkolem přihlášených bylo do soutěžní výstavky donést od každého druhu dva kusy cukroví, které pak anonymně, pod přiděleným číslem bojovalo o přízeň poroty složené z dětí a příchozích.

„Na stolcích bylo vystaveno neuvěřitelných 168 soutěžních výrobků," uvedla Vlasta Vlachová z františkolázeňské školní družiny. „Některé udivovaly provedením, jiné nápadem. Mnohé návštěvnice neváhaly zajímavé kousky fotit a určitě přemýšlely, jak ještě na poslední chvíli vytáhnou doma formičky a obohatí svůj vánoční stůl. Muži zase většinou litovali, že se mohou jen dívat a nemohou i ochutnávat," dodala.

Celkem 68 druhů cukroví získalo aspoň jeden soutěžní hlas. Celkově hlasovalo 105 návštěvníků soutěže.

Absolutní vítězkou soutěže se stala Barbora Bláhová, která se svými slony, tučňáky ovečkami s přehledem vybojovala první, druhé i třetí místo. Ta neskrývala své nadšení z výhry. „Jsem moc ráda, že se lidem mé cukroví líbilo," dodala.