Nové vedení mají Mariánské Lázně čtvrt roku a už začaly padat hlavy. Radní nejprve odvolali tajemníka městského úřadu Miroslava Jašíčka a krátce nato i ředitele Správy městských sportovišť Michala Kandráče.

Odvolání tajemníka mělo spojitost s razií na stavebním úřadě, kterou provedla policie loni v květnu. Policisté si tehdy odnesli z kanceláře nyní už bývalého vedoucího stavebního úřadu Petra Humla počítač a dokumenty. Díky tomu se začalo mluvit o tom, že vedoucí úřadu si do práce vlastně chodil tak, jak chtěl. „Za to nese zodpovědnost nadřízený," řekl starosta Mariánských Lázní Vojtěch Franta. A Humlovým nadřízeným byl právě tajemník. Miroslav Jašíček ale prostřednictvím svého právníka zaslal dopis, ve kterém píše, že není žádný zákonný důvod k jeho odvolání. O tom, zda bude tajemník odvolán, rozhodne krajský úřad.

Odvolán byl také ředitel Správy městských sportovišť Michal Kandráč. Ten dostal dvouměsíční výpověď z důvodu porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci. Podle vedení města je důvodem odvolání ředitele fakt, že Michal Kandráč podle živnostenského oprávnění provozuje tělovýchovné a sportovní zařízení. Město má tak dva měsíce na to, aby našlo ředitele nového.