Po cestě posádky, zařazené do šesti kategorií, plnily na trase mezi obcemi a městy v regionu nejrůznější úkoly a řešily různé kvízy. Již tradiční akce se setkává každoročně s velkým ohlasem a zájmem veřejnosti a nejinak tomu bylo letos.

„Letos se tato akce konala již počtvrté," uvedl organizátor Radek Slavík. „Všechny účastníky jsme rozdělili do kategorií auto-moto do roku 1945, auto-moto do roku 1970, kamiony a traktory," sdělil k programu Slavík.

„Letos se jelo naprosto fantasticky," uvedla účastnice Irena Míková z Plzně. „Jako účastníci jsme jeli již podruhé a organizace byla jako vždy na jedničku," usmála se Míková. Celá kolona historických vozidel vyrazila z chebské čtvrtě Háje přes Lipovou, Milíkov, Okrouhlou a další obce na Chebsku.

A jaké úkoly na jednotlivé účastníky čekaly? „Jedním z nich bylo například určit obvod historického stromu v Okrouhlé. Všichni, kdo tudy projížděli, měli stejné zadání, a tak jsme čekali pouze na odpovědi. Za rozdíl mezi správnou odpovědí a skutečností se pak strhávaly trestné body," popsal průběh akce Radek Slavík.

Mimo jiné museli všichni například zapínat zipy na čas nebo si hodit granátem. „Na závěr celá kolona vozidel zavítala také na chebské náměstí, kde automobily obdivovala široká veřejnost," připomněl Slavík s tím, že ani při této akci nechyběly komplikace.

„Stalo se nám, že jsme narazili na uzavírku silnice, o které nám nikdo nedal vědět," doplnil Slavík.