Své krásné soužití zpečetili v přítomnosti svých nejbližších a přátel obnovením svatebního slibu.

„Smaragdy jsou vzácné a drahé," řekla při obřadu starostka Jitka Vlková.

„Ale vy dva jste ještě mnohem dražší a vzácnější. Přejeme hodně zdraví, lásky a vzájemného porozumění do dalších let," uvedla starostka Vlková.Mária a Möric se v roce 1962 coby mladí novomanželé přestěhovali ze Slovenska nejprve do obce Vackovec.

„O jedenáct let později jsme se přestěhovali sem do Nebanic," řekli. Tady se jim podařilo vybudovat klidný a opravdový domov, ve kterém zažili hodně hezkého.

Na svět během svého soužití přivedli tři syny, jimž dali celou svou lásku. V současné době se radují také ze šesti vnoučat a jednoho pravnoučete.

Oba dva celý svůj život pracovali u Státních statků. „O jejich pracovitosti také svědčí fakt, že na své zahradě chovali hospodářská zvířata," přiblížila starostka Jitka Vlková.

Přestože dnes už chov pustili k vodě, neumí být v klidu, v žádném případě nezahálí a věnují se svým koníčkům. Stále na své zahrádce pěstují zeleninu a ovoce. A hlavně celá léta pěstují svou vzájemnou lásku a úctu jeden k druhému. Nic z toho totiž nevyhaslo ani po pětapadesáti letech.