Lidé na chebském sídlišti Skalka se snad konečně dočkají důstojného nakupování. Areál po bývalém supermarketu Albert, který zde ukončil prodej před téměř pěti lety a v současnosti je opuštěný, mají obsadit noví provozovatelé. A podle informací Deníku by to měli být vietnamští obchodníci.

„Vietnamských prodejen už je na sídlišti Skalka opravdu požehnaně," uvedl František Kříž z Chebu. „Kdyby měl přijít další vietnamský obchod, myslím, že už by to bylo patrně přespříliš," konstatoval. „Podle mě by se na Skalku hodil například supermarket nějakého známého obchodního řetězce," dodal.

Jiní si myslí, že pokud budou mít Vietnamci zaveden obchod stejně, jako byl ten původní, tak proč by ho nemohli provozovat.

„Aspoň bude mít sídliště opět svůj obchod, kde se nakoupí vše. I když tady máme tři malé obchody, například maso je tady docela problém koupit," poznamenala Pavlína Vraníková z Chebu s tím, že i mnoho dalších lidí otevření obchodu uvítá.

„Především to bude úleva pro seniory, kteří si teď pro pořádný nákup musí dojíždět do města a pak táhnou od autobusu pěšky nákup domů. Přitom mnoho z nich se nemůže pohybovat," dodala.

Město Cheb informaci o plánovaném otevření zatím nemohlo potvrdit.

„Nemáme zatím informaci o tom, že by se měl tento obchod otevírat, nicméně od loňského roku má celou budovu ve vlastnictví opravdu vietnamský obchodník," informovala Deník tisková mluvčí chebské radnice Simona Liptáková.

Původně přitom budovu na sídlišti Skalka vlastnila společnost ING Lease.