V poslední době jde už o několikátý případ distribuce pervitinu, který odhalili chebští kriminalisté.
„Pětatřicetiletá cizinka si už převzala z rukou policejního komisaře usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s psychotropními látkami a jedy,“ potvrdila chebská policejní mluvčí Martina Hrušková.

Podle jejích slov byla Vietnamka odhalená vlastním šetřením chebských kriminalistů. „Ti ji dlouhodobě sledovali, protože měli podezření, že distribuuje zakázané látky,“ sdělila mluvčí. Nakonec se jim tato domněnka potvrdila. „Při provedené kontrole bylo u ženy zajištěno dohromady 15 igelitových přepravek s bílou krystalickou látkou, která po provedení orientační zkoušky vykazovala přítomnost pervitinu – metamfetaminu,“ uvedla Hrušková. Vietnamka totiž pervitin prodávala v jedné z chebských heren. „Žena je v současné době v policejní cele,“ dodala mluvčí s tím, že už byl podán návrh na její vzetí do vazby.

Pervitin často odhalují policisté či celníci při běžných kontrolách tržnic. Všechny podobné případy obyvatele utvrzují v domněnkách, že drogový trh na Chebsku ovládají Asiaté. Z případů letošního roku lze připomenout například zatčení čtyřiadvacetiletého dealera pervitinu, pro kterého si chebští kriminalisté přišli v březnu. Šlo o Vietnamce.
„Asi máme příliš měkké zákony,“ mínila Chebanka Eva Lukáčová. „Jinak si to neumím vysvětlit.“