Jeho největším úspěchem s reprezentací je druhé místo na Euru 96. Působil také v zahraničí, například ve Švédsku, na Kypru či v Gruzii, kde vybojoval v roce 2008 s klubem FC Dinamo Tbilisi po třech letech mistrovský titul. Roku 2007 obdržel Cenu Václava Jíry, ovšem už před jedenácti lety byl vyhlášen nejlepším evropským trenérem. S reprezentací také získal bronz na Poháru FIFA a se Spartou dokázal postoupit do semifinálové skupiny Ligy mistrů.

V současnosti provozuje ve Františkových Lázních Sanatorium Mariot. Jeho jméno vybral podle hotelu, kde bydlela fotbalová reprezentace během Eura 1996 v Anglii. A místní si ho pamatují zejména z působení u Rudé hvězdy Cheb. Řeč je samozřejmě o Dušanu Uhrinovi starším, který se stal františkolázeňským patriotem a ochotně svolil, že bude pro Chebský deník stručně hodnotit dění na fotbalovém šampionátu v Brazílii.

Dušan Uhrin neskrývá svoje sympatie k Brazílii, přesto poznamenal, že vše asi směřuje k evropskému finále. „Ale byla by to vážně rarita. To proto, že se mistrovství světa hraje v Jižní Americe."

Myslí si Dušan Uhrin, že se najde borec, který u ´kanárků´ dokáže zastoupit zraněného Neymara? „To bohužel ne. Je to taková osobnost, že tady by pomohl jedině skvělý kolektivní výkon Brazilců. Ještě k tomu brutálnímu faulu na Neymara. Ten Kolumbijec Juan Camilo Zúňiga by zasloužil snad větší trest než medializovaný ´kanibal´ Suárez. Vůbec se dělá málo pro ochranu hráčů, kteří tvoří zápasy. Dost by o tom určitě mohl vyprávět i Argentinec Messi."

Podle Dušana Uhrina je brazilský šampionát také přehlídkou skvělých gólmanů. „A není to jen proto, že se doposud hrálo poněkud útočněji. Je tady řada adeptů na cenu Adidas Golden Glove pro nejlepšího brankáře turnaje."

Postup turnajem až do semifinále si prý značně pochvalují i němečtí senioři, kteří si ho užívají jako hosté Uhrinova františkolázeňského Sanatoria Mariot.

„Fandí často společně u televize a jsou plní pohody. Ve svém věku se však už nenavlékají do německých dresů a nemalují si na obličej válečné barvy jako mladší němečtí fandové," usmíval se trenér hoteliér.