„Občané mají stále zafixováno, že jsou úřední dny jen v pondělí a ve středu," potvrdil chebský místostarosta Pavel Hojda. Potřebné záležitosti lze ale vyřídit i v úterý, ve čtvrtek a v pátek. Mnozí lidé to ale nevědí, a tak o původních úředních dnech tvoří fronty. „A to i dopoledne," podotkl místostarosta. Naposledy si úředníci potvrdili, že si občané na ostatní dny stále nezvykli, při nedávných přepisech polopřevedených vozidel. V úterý, čtvrtek a pátek o přepis prý velký zájem nebyl. Stejná situace bývá i při tradičních výměnách občanských průkazů.

Na mnohá místa se lze navíc elektronicky objednat. To si před nedávnem vyzkoušel také devětadvacetiletý Jan z Chebu. „Na webu města jsem se objednal a e-mailem mi přišel PIN kód, který jsem zadal místo toho, abych si na úřadě 'vytáhl' pořadové číslo. Díky tomu jsem čekal jen asi dvě minuty. Je to skvělá pomoc, zvlášť když má člověk na vyřízení jen třeba pauzu na oběd," zhodnotil.
Každý den mohou lidé přijít i na ašský městský úřad.

„Také u nás lidé využívají hlavně pondělí a středu, je to ale dáno spíš tím, že tyto dny jsou nejdelší úřední hodiny," sdělil mluvčí úřadu Milan Vrbata.
Ašský úřad se snaží vycházet občanům co nejvíc vstříc, a proto nabízí službu 'Otevřený úřad'.

„Základní úkoly Otevřeného úřadu jsou příjem žádostí jak od fyzických, tak právnických osob ve sjednaném termínu i mimo úřední hodiny, poskytování poradenských služeb k získání dotací nebo služby nabízené obecním živnostenským úřadem," popisoval Vrbata. „Na úřadě je také možnost výběru státní poznávací značky z číselné řady, úkolem Otevřeného úřadu je i jednání se zájemci o pečovatelskou službu či vyhovění ve vyřizování žádostí tělesně postižených občanů přímo v místě jejich bydliště."