Skoncovat s několik let opuštěnými domy ve Wolkerově ulici chce město Cheb. Vlastník nemovitostí sice nabídl budovy, které jsou v dezolátním stavu, k odkupu, ale požadoval částku šesti milionů korun, kterou město neakceptovalo. Přesto město doufá, že se mu problém s danými nemovitostmi podaří co nejdříve vyřešit.

„Vstoupili jsme do jednání s vlastníkem domů ve Wolkerově ulici a jednali jsme o odkupu, ale požadovaná cena byla příliš vysoká, a tak jsme odkup odmítli," sdělil chebský starosta Petr Navrátil.

Vedení města by o odkupu komplexu budov jednalo pouze v případě, že by požadovaná částka klesla na polovinu.

Před časem byly zazděny vchody do domu, především kvůli bezpečnosti, ale na některých místech jsou opět vytrhané díry.

„V tuto chvíli také zjišťujeme, zda by bylo možné, abychom si nechali účtovat zábor veřejného prostranství. Ve Wolkerově ulici se totiž kvůli padajícím cihlám nedá používat ani chodník, ani silnice k zaparkování vozidel," poznamenal Petr Navrátil.

Kolik by zábor přesně stál, nemá zatím město k dispozici, protože v tuto chvíli celou záležitost řeší s Ministerstvem financí. To by mělo jasně říci, zda je něco takového možné.

„Chtěli bychom zavést to, že pokud nějaký majitel nemovitosti svou nečinností napomůže k zabrání veřejného prostranství nebo komunikace, tak by za to měl platit, jako kdyby si tam postavil lešení," dodal starosta s tím, že toto řešení je právně problematické.

Jednou z dalších problematických budov Chebu je i bývalá pošta na chebském náměstí. Z té se často uvolňují několikakilogramové cihly, které dopadají na chodník a blízkou vozovku. Vietnamská majitelka se totiž o objekt nestará. Městu tak nezbývá než pokaždé nechat místo ohraničit páskou. Následně spadlé zdivo odklízí pracovníci Chebských technických služeb.