Skoncovat chce například s nevyužívanými městskými domy v centru, které město hyzdí několik let. Vzniknout by tu tak měl například dům s pečovatelskou službou. Konečné náklady však zatím nemá město k dispozici.

„Chceme zrekonstruovat naše stávající čtyři domy, které jsou v současné době opuštěné a nevyužívané a které narušují vzhled města. Jedná se o bývalý hotel Praha, dům 666 na náměstí, dům 425 v Krátké ulici a o bývalý Venus, který kdysi fungoval jako domov pro seniory," vysvětlil starosta města Hranice Miroslav Picka.

Ze dvou zmíněných domů pak plánuje hranická radnice vybudovat bytové jednotky. Ty by se měly objevit v bývalém hotelu Praha a domu Venus.

„Dům 425 v Krátké ulici chceme využít pro vybudování domu s pečovatelskou službou. S domem na náměstí s číslem 666 počítáme do budoucna jako s novou radnicí," uvedl starosta s tím, že je samozřejmé, že nejdříve by se musel patřičně zrekonstruovat.

Bývalý hotel Praha před lety vyhořel a od té doby zeje prázdnotou. Následně se toto místo stalo terčem několika bezdomovců, kteří hotel zaplnili odpadky. Proto se před časem hranická radnice rozhodla celý hotel nechat vyklidit a zabezpečit, aby byl připravený na budoucí rekonstrukci.