Opravdová tragédie! To je výraz, který je nyní častokráte skloňován zejména ve Františkových Lázních a Libé. Občané zde totiž se smrtí muže a ženy, které našel zastřelené náhodný svědek u rybníka Amerika poblíž Františkových Lázní, spojují rodiče mladé ženy, jež v Chebu hodila v červenci do kontejneru své čerstvě narozené miminko. Partnerský pár z Libé údajně před smrtí žil v soukromém domě nedaleko základní školy ve Františkových Lázních. Prý už neunesli stud za chování své adoptivní dcery, kterou soud teprve čeká. A měli spáchat sebevraždu.

Mladá krkavčí matka se zatím údajně nepostarala ani o jedno ze svých čtyř dětí…

„Znal jsem hlavně toho nešťastného muže, který si prý vzal život," uvedl občan z Libé, který si nepřál být jmenován. „Byl to pohodový chlap a šikovný tesař. Jen měl vždy honičku s uživením svých blízkých," neskrýval.

A jaká tragédie měla stát v pozadí tohoto neštěstí? Krajští kriminalisté už v červenci minulého roku řešili případ miminka nalezeného v kontejneru. Policistům se krátce po události podařilo získat pravděpodobný popis krkavčí matky, která se malé holčičky nemilosrdným způsobem zbavila. Jak už Deník informoval, Aničku (takové dostala prozatímní jméno v chebské nemocnici poznámka redakce) měla v kontejneru uslyšet pošťačka. O malé novorozeně se ihned postarala devětačtyřicetiletá žena. Ta se Deníku svěřila:

„Celé triko jsem měla špinavé od krve nově narozené holčičky. To si ode mě následně vzali policisté na expertizu. Odvezli si také kontejner, ve kterém se malá nacházela," dodala.

Podle ženy bylo také štěstí, že popeláři kontejner v ranních hodinách vysypali. V prázdné nádobě se totiž křik dítěte lépe rozléhal. Kdyby pro něj jeli k večeru a novorozeněte si nikdo nevšiml, mohl tehdy mít případ tragický konec. Osud však neštěstí asi nezažehnal!