„To, co jsme slíbili na začátku roku, platí. Nemocnice od města dostane dotaci." Přesně tak se vyjádřilo zastupitelstvo Mariánských Lázní. Ztrátové zdravotnické zařízení, ve kterém má město menšinový podíl, získá od Mariánských Lázní 3,5 milionu korun. A to i přesto, že finanční výbor tuto podporu nedoporučil.

Přijetí usnesení předcházela diskuse zastupitelů, kteří byli jak pro uvolnění peněz, tak proti tomuto kroku. Některým přítomným představitelům Mariánských Lázní vadil už i samotný fakt, že nikdo ze statutárních zástupců nebyl na jednání přítomen.„Finanční výbor nepodpořil tento záměr," řekl zastupitel Pavel Říha. „Nevíme, co se bude v nemocnici dít v lednu." Podle zastupitele Miroslava Míky uběhl rok od doby, kdy město garantovalo na provoz dnes ztrátové nemocnice přispívat. „Nemocnice se dostává do platební neschopnosti," uvedl na jednání. Nemocnice totiž drží čtyřiadvacetihodinovou chirurgickou ambulanci včetně rentgenu. „Nepřipadá mi správné přispívat na činnost soukromého subjektu, když nevíme, jaké má majitel s nemocnicí úmysly," řekl na zasedání zastupitel Miloslav Vrána. „Proč o tuto částku nezvýší město svůj podíl v nemocnici?"

Zastupitelé nakonec příspěvek nemocnici schválili. „Je to částečná úhrada ztráty podílu města," uvedl starosta Mariánských Lázní Zdeněk Král. „Konkrétně na ztrátovou chirurgickou ambulanci a rentgen." Nemocnice se do problémů dostala poté, co pojišťovny odmítly prodloužit smlouvu na akutní lůžka urologického a chirurgického oddělení. Tehdy za záchranu nemocnice demonstrovaly stovky lidí. Městu a vedení nemocnice se podařilo zachovat alespoň nepřetržitou ambulanci s tím, že město bude na její chod přispívat