Personální situace v celé Karlovarské krajské nemocnici (KKN) je podle protestujících zdravotníků dlouho neuspokojivá. Podle nich je zde problém s nedostatkem personálu nejméně 5 let. „Krize započala na interních odděleních a postupně se přesunula a rozšířila na všechna oddělení a provozy KKN," řekla Miroslava Korseltová, vrchní sestra chebské interny, která zastupuje střední a nižší personál chebské nemocnice. Jak spolu se svými kolegy popsala, studenti 'zdrávky' a brigádníci nahrazují ve směnách sestry, zdravotničtí asistenti a ošetřovatelky často vykonávají práci diplomované sestry, nemají k tomu potřebnou kvalifikaci a ani jejich ohodnocení tomu samozřejmě neodpovídá, na řadě pracovišť je ve směně se sestrou pouze sanitářka. Tento tlak s sebou nese mimo jiné i fyzické a psychické vyčerpání. „Někteří z nás začínají mít nebo už mají zdravotní problémy, víme o řadě kolegů, které naše náročná práce dovedla k dlouhodobé pracovní neschopnosti, nebo dokonce k invaliditě, ano, naše práce může v krajním případě i poškodit zdraví," podotkla.

Podle hejtmanky Jany Vildumetzové se rýsuje další možnost, jak sestrám zvýšit plat. „Připravuje se speciální dotační program Ministerstva zdravotnictví, který je určen k navýšení platů sester v regionálních nemocnicích, jež pracují na lůžkových odděleních ve směnném provozu. Od července by si měla každá z těchto sester v rámci programu přilepšit na mzdě o 2 tisíce korun. Celkem stát vyčlení 400 milionů korun, což by mělo plně pokrýt všechny požadavky," sdělila.

Požadavky zdravotníků
1. Dorovnání výše mezd do rozdílu 5 tisíc oproti okolním zařízením (nezapočítávat navýšení, které je celorepublikové, protože to rozdíl mezi KKN a ostatními nesníží)
2. Od ledna 2018 srovnání mezd v KKN s tabulkovými platy ve státních zařízeních (není nutná změna legislativy, možno přijmout dobrovolně jako v Ústeckém kraji)
3. Meziroční nárůst mezd o 10 %
4. Důsledná personalistika, zaměstnanecké benefity