První místo v Karlovarském kraji, třetí v republice. Takové umístění si vybojovali žáci ze třísekerské základní školy v soutěži Hravě žij zdravě.

„Životní styl dětí se zhoršuje a důsledkem toho je, mimo jiné, nárůst počtu dětí s nadváhou,“ uvedla Iva Knedlíková, ředitelka Základní školy Tři Sekery. To se ale snaží změnit tým soutěže Hravě žij zdravě, která má za sebou už pět úspěšných ročníků.

„Jejím cílem je pomoci dětem z celé České republiky zkvalitnit jídelníček a zařadit do jejich života více pohybové aktivity,“ podotkla ředitelka.

Do soutěže se přihlásilo i sedm třísekerských školáků – Terezka Barochová, Jiří Jílek, Alenka Pönitzová, Ondřej Farkaš, Martin Stolec, Anička Šedivá a Jan Šedivý.

„Od září do prosince pravidelně řešili úkoly jednotlivých lekcí včetně deníčku.Ne vždy byly úkoly jednoduché.“ Ale podařilo se a škola vyhrála krajské kolo, v republikovém pak obsadila bronzovou příčku.

Hezké ceny získali nejen mladí účastníci, ale i škola – obří švihadlo a nafukovací trampolínu.

„Krásná cena nás ještě čeká – návštěva zámku v Mníšku pod Brdy,“ dodala ředitelka.

Soutěž nadchla také samotné školáky. „Byla hodně zajímavá a poučná,“ zhodnotila Alenka Pönitzová. Podle Jirky Jílka bylo nejnáročnější plnění deníčku.

„Často jsme dávali všichni hlavy dohromady,“ uvedl s tím, že ceny za to ale stály. I ostatní se shodli, že by se nejraději zúčastnili i příště, což bohužel nejde. A to nejen kvůli cenám, ale i vědomostem, které děti získaly.

Škola ve Třech Sekerách se soutěže zúčastnila letos potřetí. Krajské kolo se mladým soutěžícím podařilo vyhrát už loni.