Projít večer nebo v noci chebskou Kamennou ulicí, to chce občas notnou dávku odvahy. Důvodem je skupina obyvatel, která v lokalitě bydlí a která začíná naplno žít právě od odpoledne. Naposledy na problematickou ulici upozornil Karel Novotný z Chebu. Podle něj ale v tomto případě selhává také městská policie.

Podle občana mělo ve spodní části ulice dojít v noci ze čtvrtka na pátek k napadení člověka.

„Kolemjdoucí byl napaden občanem ze skupinky Romů posedávajících a popíjejících u spodní večerky," popisoval Karel Novotný s tím, že se stal incident ve 22.45 hodin v blízkosti bodu kamerového systému. „Ještě ve 23.13 hodin nikdo z městské policie nepřijel. Ptám se: jak je možné, že pokud zde špatně zaparkuje automobil na chodníku, přijede hlídka maximálně do pěti minut a při napadení občana se i po 28 minutách nic neděje?" zlobil se a podotkl, že to není poprvé, kdy byl v lokalitě svědkem napadení, ke kterému měla hlídka přijet až po delší době.

„Bohužel se mi zdá, že je Městská policie Cheb ostudou našeho města. Tím, že budou pokutovat a vskutku rychle zasahovat při špatném parkování nebo průjezdu na kole pěší zónou, což by mohlo být řešeno domluvou, si respekt občanů opravdu nevybudují," konstatoval.

Stížností se již zabýval chebský místostarosta Michal Pospíšil, který má řízení městské policie na starosti.

„Popisovanou událost nechal prošetřit a konstatuje, že záznam z monitorování místa žádný incident v uvedeném čase neprokázal jen přítomnost tří postávajících osob," sdělila mluvčí chebského městského úřadu Martina Kuželová. „Oznámení o fyzickém napadení neobdržela ani Policie ČR," podotkla. „Těm, kteří jsou svědky incidentů, obecně doporučujeme, aby nečekali na případný zásah a věc neprodleně oznámili městské policii na linku 156. Obavy se tak mohou záhy ukázat jako oprávněné, ale i neoprávněné," uvedla.

Místostarosta Pospíšil ale uznal, že lokalita opravdu k nejklidnějším nepatří, a slíbil, že se zde zvýší dohled, a to zejména u tamní večerky a vinárny.

„Hned druhý den jsem absolvoval schůzku se státní policií, která nám také přislíbila, že v této lokalitě zintenzivní činnost," podotkl Michal Pospíšil a vysvětlil, že se problémy pomalu přesouvají. „Například z ulice 17. listopadu se nám již podařilo téměř vymýtit tamní velký problém, prostituci," sdělil. „Pánovi, který na situaci v Kamenné ulici upozornil, děkujeme," dodal chebský místostarosta.