Rok 2023 se pro některé značky koncernu Volkswagenu stane tím posledním, ve kterém ještě představí nové modely nebo generace těch stávajících s klasickým spalovacím motorem. Určitě se to týká také tuzemské Škody Auto.

Přehled většiny novinek koncernu Volkswagen pro příští rok najdete v naší fotogalerii.

Pro rok 2023 mladoboleslavská automobilka připravuje dva modernizované vozy a dvě nové generace aut. Faceliftované veze modelů Scala a Kamiq se mají světu ukázat v polovině příštího roku.

Ještě důležitější důležitější bude pak pro automobilku a její obchodní partnery samotný závěr roku 2023. To totiž budou mít premiéru druhá generace velkého SUV Kodiaq a Superbu. Ten zůstane v nabídce i pro další léta v obou nyní prodávaných karosářských verzích.

Volkswagen má nyní pauzu v uvádění nových modelů. Chystá ale ofenzívu na druhou polovinu příštího roku
Volkswagen si zatím dává pauzu. Nový Passat i další novinky představí až za rok

Oproti tomu Volkswagen Passat, který se stane po technické stránce velmi blízkým příbuzným škodovácké vlajkové lodi, se již bude v další generaci prodávat jen jako kombík.

Rok pro Volkswagen ovšem začne představením faceliftované verze zatím elektromobilu ID.3. Zkvalitní se interiér a pravděpodobně rovněž vylepší dojezd a schopnost rychlého dobíjení.

Facelift pro T-Cross

Zákazníci této největší evropské automobilky se můžou těšit také na modernizované provedení menšího městského SUV T-Cross a plně elektrický sedan ID.7.

Plodný rok zažije divize Volkswagen Užitkové vozy. Hned v lednu bude v ČR oficiálně spuštěn prodej elektromobilu ID.Buzz v osobní i užitkové verzi a v polovině roku přijde čas pro nový pick-up Amarok.

Prémiová značka Audi naladí své příznivce širokou škálou ještě ultimativnějších verzí produktů s logem divize RS. Varianty Performance či Competition jsou připraveny pro řady tři až sedm.

Klasický facelift pak čeká vozy Audi A6, A7 a Q7.

Příští tři nové modely Cupry
Seat se zvolna změní v Cupru. Už jsme viděli tři její nové modely

U značky Porsche jsme zvědavi především na nový plně elektrický Macan. Toto SUV, které je druhým nejprodávanějším modelem značky, by podle posledních informací mělo dostat motory s celkovým výkonem kolem 600 koní, baterii s kapacitou přibližně 100 kWh a podvozek se špičkovou technikou a tedy zajišťující špičkové jízdní vlastnosti.

Původní značka španělské automobilky se obejde v roce 2023 bez novinek. Ovšem Cupra, která postupně přebírá v Seatu vůdčí roli, bude mít na sklonku příštího roku již svůj druhý elektromobil. SUV Tavascan se stane jakousi náhradou současné Atecy.

Řada dalších připravovaných modelů koncernu ještě obestřena silnou rouškou tajemství. Například také první elektrické Lamborghini.