V letošním roce se do pomoci zapojila i obec Hazlov, kde v nové knihovně probíhá stálá výstava obrázků klíčových dírek a do jejich malování se zapojila ZŠ a MŠ Hazlov, včetně personálu školy, ředitelky Hany Martínkové a také starostky Hazlova Lenka Dvořáková.

Pomoc s tímto projektem nabídla i Šárka Doffková, kastelánka hradu a zámku Libá a rodina Griněvů, majitelé hradu, kde se v sobotu 23. dubna od 14 hodin bude konat další ročník této akce s bohatým programem. Areál hradu bude otevřen od 13 hodin. Vystoupí tu umělci z celé České republiky, Petra Bohemi, Hynek Kočí, Markéta Malčeková a dětský sbor ze ZUŠ Luby. Obrazy do dražby věnují malíři a umělci jako Jan Řeřicha, Alexandra Dětinská, Vladimíra Burianová a další.

Mezi hosty a organizátory nebude chybět Alena Votavová, ředitelka Hospice sv. Jiří Cheb, kam kromě onkolgické dětské kliniky v Ostravě, Brně, Plzni a Masarykově onkologickému ústavu v Brně, putuje část výtěžku z tohoto projektu na podporu paliativní péče pro děti. Z dalších hostů přijede Tomáš Bursa z nadačního fondu Dobří lidé Česka, kreslíř a karikaturista Mirek Vostrý, děti ze ZŠ Libá,Jan Hamar za Komunitní centrum Chebsko a další hosté a zástupci podporovatelů.

Bohatým programem vás budou provázet moderátoři Kristina Panovská a Aleš Strnad - jeden z organizátorů.

Akci pro vás připravilo Komunitní centrum Chebsko, ve spolupráci s Hradem a zámkem Libá, nadačním fondem Dobří lidé Česka, Hospicem sv. Jiří, Klubem kreslířů a humoristů, společností Egeran Group a TV Chebsko.

Příspěvek zaslal Aleš Strnad. Velice mu děkujeme.